Veiligheid Er zijn twee verschillende VCA cursussen beschikbaar, de Basisveiligheid VCA cursus en de VOL-VCA cursus

Basisveiligheid VCA cursus

De cursus Basisveiligheid VCA, voorheen bekend als VCA 1, is bedoeld voor medewerkers welke werkzaam zijn in sectoren met een verhoogd veiligheidsrisico. Het doel van deze cursus is om het veiligheidsbewustzijn bij deze medewerkers op een goed niveau te brengen.

VCANederland organiseert op diverse locaties door heel Nederland de 1-daagse Basisveiligheid VCA-cursus, zowel klassikaal en in company op uw locatie. De basisveiligheid VCA cursus wordt gegeven door een professionele docent en tijdens de cursus doorloopt u diverse onderwerpen. U moet hierbij denken aan brand- en explosiegevaar, de Arbo-wetgeving, werken op hoogte, veiligheidswetgeving, gevaarlijke stoffen, werken met elektriciteit op een veilige manier, algemene werkplekeisen, werkvergunningen, hef- en hijswerktuigen, persoonlijke beschermmiddelen, overheidsbeleid, werken met machines en gereedschappen, werken in besloten ruimen en werken met gevaarlijke stoffen.

Lees meer over de basisveiligheid VCA cursus, locaties en prijs op de website van VCANederland : VCA cursus

Veiligheid

VOL-VCA cursus

De cursus VOL-VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden), voorheen bekend als VCA 2, is bestemd voor leidinggevenden en kan gevolgd worden zonder vooraf de VCA basiscursus gevolgd te hebben. De VOL VCA cursus is speciaal bedoeld voor operationeel leidinggevenden die werkzaam zijn op locaties waar VCA verplicht is. Na het volgen van deze cursus bent u in staat onveilige werksituaties te herkennen, ongevallen te voorkomen en weet u hoe u uw medewerkers kunt stimuleren om veilig en gezond te werken.

VCANederland organiseert op diverse locaties door heel Nederland de 1,5-daagse VOL-VCA cursus. Deze cursus wordt gegeven door een professionele trainer en tijdens de cursus doorloopt u diverse onderwerpen. U moet hierbij denken aan het ontstaan van ongevallen, arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving, een bedrijfsnoodplan, gevarenbronnen, gevaarlijke stoffen, het bevorderen van veilig werken, taak-risico-analyse, persoonlijke bescherming, ergonomie, veiligheidsprocedures en werkvergunningen.

Lees meer over deze cursus, locaties en prijs op de website van VCANederland : VOL-VCA cursus

Het mogelijk zowel de Basisveiligheid VCA cursus als de VOL-VCA cursus te volgen online via internet bij VCANederland. Na het volgen van deze VCA cursussen dient een officieel examen afgelegd te worden, en bij een positief resultaat ontvangt de cursist het officiƫle VCA certificaat wat een geldigheid van 10 jaar heeft. VCANederland heeft een slagingspercentage van 90% !